Yritysluotto

Yritysluotto on tilapäinen apu yrityksen kassavajeeseen, jonka avulla voidaan saada esimerkiksi kiirrelinen tilaus toimitettua. Yritysluottoa voi hakea netistä muutamasta tuhannesta, jopa aina miljooniin euroihin asti. Ennen yritysluoton valintaa on hyvä vertailla useita vaihtoehtoja ja tehdä lainapäätös vasta sitten. Voit säästää lainakuluissa valitsemalla parhaiten yrityksesi tarpeisiin sopivan vaihtoehdon.

Hae lainaa yritykselle

Kilpailuta ja vertaile yrityslainat nopeasti. Tarjouksien katsominen ei velvoita mihinkään.

 Maksuton  Ei sido mihinkään

Tavoita kumppaneidemme kautta mm.

Yrityslaina

 Maksuton  Ei sido mihinkään

 Maksuton Ei sido mihinkään

Arvioi liikevaihtoasi:

Yritysluotto netistä

Yritysluottoa voi hakea monien pankkien ja rahoitusyhtiöiden verkkosivuilta. Jos rahoituksella on kiire, voi useiden lainahakemuksien täyttäminen osoittautua pitkäksi prosessiksi. Voit säästää aikaa käyttämällä kilpailuttajaa, joka vertailee useita rahoitusyhtiöitä yhdellä kertaa. Usein vertailun avulla tavoitetaan myös sellaisia yritysluottoa myöntäviä yrityksiä, jotka muuten olisivat saattaneet jäädä huomaamatta.

yritysluotto

Bisnesraha.fi auttaa yritystäsi löytämään kilpailukykyisen yritysluottoa myöntävän rahoitusyhtiön. Täyttämällä vain yhden hakemuksen, voit saada useita tarjouksia. Meidän tehtävänä on auttaa sinua valitsemaan edullisin ja parhaiten yrityksellesi sopiva rahoitusyhtiö. Täytä maksuton hakemus ja katso mitä tarjouksia yrityksesi voi saada. Se vie vain muutaman minuutin.

Miten haen vakuudetonta yritysluottoa?

Voit hakea yritysluottoa esimerkiksi tavallisesta pankista tai netin välityksellä. Bisnesraha.fi on palvelu, joka kilpailuttaa parhaat yritysluotot, jolloin sinun tehtäväksi jää vain vaihtoehtojen tarkistaminen. Lainaa ei ole pakko ottaa. Voit siis täysin riskittä katsoa lainatarjouksien hintatason ja päättää vasta sitten.

Kuka voi hakea yritysluottoa?

Yritysluoton hakijan vaatimukset vaihtelevat rahoituslaitoksesta toiseen, mutta yleisesti ottaen kaikenkokoiset yritykset, niin uudet kuin vanhatkin, voivat hakea yritysluottoa. Kelpoisuusvaatimuksissa voi olla eroja, ja ne saattavat sisältää muun muassa tietyn liikevaihdon, yrityksen olemassaoloajan tai yrityksen taloudellisen tilan. Yleensä yrityksen tulee olla rekisteröity Suomessa ja sen on täytettävä rahoituslaitoksen asettamat kriteerit.

Startup-yritykset voivat joskus kohdata haasteita yritysluoton hakemisessa, sillä ne eivät välttämättä täytä kaikkia perinteisten pankkien asettamia vaatimuksia, kuten tietyn ajan toiminnassa tai vakaata taloudellista historiaa. Onneksi on olemassa useita rahoituslaitoksia ja -alustoja, jotka keskittyvät nimenomaan pienyritysten ja start-upien rahoittamiseen.

On tärkeää huomata, että vaikka yritysluottoa olisi saatavilla, on olennaista miettiä huolellisesti sen tarpeellisuus ja ehdot. Luotto on vastuullinen sitoumus, ja sen ottamisen tulee aina perustua yrityksen todelliseen tarpeeseen ja kykyyn hoitaa lainan takaisinmaksu.

Yritysluoton hyödyt ja haitat

Yritysluotto voi tarjota monia etuja yritykselle. Se voi tarjota nopean ratkaisun kassavajeeseen, mahdollistaen esimerkiksi uusien tilausten käsittelyn tai investointien tekemisen. Yritysluottoa voidaan käyttää myös laajentamiseen, uusien työntekijöiden palkkaamiseen tai uuden teknologian hankintaan, mikä voi edistää yrityksen kasvua pitkällä aikavälillä. Lisäksi, jos luotto on vakuudeton, yrityksen ei tarvitse sitoa omaisuuttaan luottoon.

Yritysluoton haitat: Vaikka yritysluotto voi tarjota välittömän ratkaisun rahapulaan, sillä on myös haittapuolia, jotka on tärkeää ottaa huomioon. Korot ja muut luottokustannukset voivat olla korkeat, mikä voi lisätä yrityksen taloudellista rasitusta. Yrityksen on pystyttävä hoitamaan luoton takaisinmaksu ajallaan ja kokonaisuudessaan välttääkseen mahdolliset sanktiot tai luottotietojen heikkenemisen. Lisäksi, jos yritys ei pysty maksamaan luottoa takaisin, se voi joutua taloudellisiin vaikeuksiin.

On tärkeää huomata, että vaikka yritysluotto voi tarjota välitöntä helpotusta taloudelliseen stressiin, sitä ei pidä pitää pitkän aikavälin ratkaisuna. Sen sijaan yrityksen tulisi pyrkiä parantamaan taloudellista tilaansa ja luomaan strategia, joka minimoi tarpeen jatkuvaan lainaamiseen.

Yritysluotto vs. muut rahoitusmuodot

Yritysluotto on vain yksi monista yrityksen käytettävissä olevista rahoitusmuodoista. On tärkeää ymmärtää, miten se vertautuu muihin vaihtoehtoihin, jotta voit tehdä parhaan päätöksen yrityksesi tarpeisiin.

  1. Sijoituspääoma: Toisin kuin yritysluotto, sijoituspääoman avulla yritys ei ole velkaantunut. Sen sijaan sijoittajat antavat rahaa yritykselle vastineeksi osakkeista. Tämä voi olla hyvä vaihtoehto, jos yritys on kasvuvaiheessa ja tarvitsee rahoitusta laajentumiseen, mutta on myös valmis jakamaan osan omistuksestaan. Haittapuolena on, että yrityksen on jaettava tulevat voitot sijoittajien kanssa.
  2. Factoring-rahoitus: Factoring on rahoitusmuoto, jossa yritys myy avoimet laskunsa factoring-yritykselle, joka maksaa ne heti. Tämä voi auttaa parantamaan yrityksen käteisvirran hallintaa, mutta siitä saattaa aiheutua kustannuksia, koska factoring-yritys veloittaa pienen prosenttiosuuden kustakin laskusta.
  3. Osamaksu ja leasing: Nämä ovat vaihtoehtoja, kun yritys hankkii laitteita tai koneita. Maksut levitetään useammalle kuukaudelle tai vuodelle, mikä voi auttaa yritystä säilyttämään käteisvaransa.
  4. Joukkorahoitus: Tämä rahoitusmuoto tulee yleisöltä, ei perinteisiltä rahoittajilta. Tämä voi olla hyvä tapa kerätä rahoitusta, varsinkin luoville projekteille tai tuotteille, jotka voivat vetää puoleensa suuren yleisön.

Jokaisella rahoitusmuodolla on omat etunsa ja haittansa, ja niiden sopivuus riippuu yrityksen erityisistä tarpeista ja olosuhteista. On suositeltavaa konsultoida rahoitusasiantuntijaa tai yritysneuvojaa, jotta löydät yrityksellesi parhaiten sopivan rahoitusvaihtoehdon.

Yhteenveto

Yritysluotto on keskeinen rahoitusväline, joka voi tarjota yrityksille tarvittavat varat selvitäkseen kassavajeesta, toteuttaakseen suuria investointeja tai laajentuakseen uusille markkinoille. Vaikka se voi tarjota nopean ratkaisun rahoitusongelmiin, on tärkeää huomioida myös sen haittapuolet, kuten mahdolliset korkeat korot ja takaisinmaksuvaatimukset.

Ennen yritysluoton hakemista on tärkeää arvioida huolellisesti yrityksen taloudellinen tilanne, tarpeet ja kyky maksaa laina takaisin. Vaihtoehtoiset rahoitusmuodot, kuten sijoituspääoma, factoring-rahoitus, osamaksu, leasing ja joukkorahoitus, voivat olla paremmin sopivia tietyissä tilanteissa.

Yritysluotto on yksi monista työkaluista, jotka yrityksillä on käytössään rahoitusstrategiassaan. Jokaisen yrityksen on tärkeää tutkia perusteellisesti kaikki vaihtoehdot ja valita se, joka parhaiten tukee sen liiketoimintatavoitteita ja -strategiaa.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä yritysluotto tarkoittaa?

Yritysluotto on rahoitusväline, joka tarjoaa yrityksille tilapäistä rahoitusta kassavajeeseen, investointeihin tai liiketoiminnan laajentamiseen.

Mihin yritysluottoa voidaan käyttää?

Yritysluottoa voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten kassavirran ylläpitämiseen, uusien tilausten käsittelyyn, investointeihin, laajentumiseen tai uuden teknologian hankintaan.

Miten yritys voi hakea yritysluottoa?

Yritysluottoa voidaan hakea pankista, rahoitusyhtiöstä tai vertailupalvelun kautta. Hakuprosessi ja vaatimukset voivat vaihdella riippuen lainanantajasta.

Bisnesraha.fi on suomalainen palvelu, joka auttaa lainanhakijaa löytämään parhaan lainatarjouksen.

Alan asiantuntijana, pyrimme aina läytämään asiakkaalle parhaan ratkaisun.

Yleistä

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.

Muuta evästeasetuksia

[email protected]

Tuki ma-pe 9-16