Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityslaina ilman vakuuksia tarkoittaa yleensä yrityslainaa, jonka hakeminen ei vaadi reaalivakuuksia (yrityksen omaisuutta). Kyseistä yrityslainaa voi siis hakea helposti ja nopeasti, koska vakuuksien arvoa tai riittävyyttä ei tarvitse pohtia. Yrityslaina ilman vakuuksia tarvitsee kuitenkin normaalisti omavelkaisen takauksen, eli yksi tai useampi henkilö asettuu takaamaan yrityslainan.

Hae lainaa yritykselle

Kilpailuta ja vertaile yrityslainat nopeasti. Tarjouksien katsominen ei velvoita mihinkään.

 Maksuton  Ei sido mihinkään

Tavoita kumppaneidemme kautta mm.

Yrityslaina

 Maksuton  Ei sido mihinkään

 Maksuton Ei sido mihinkään

Arvioi liikevaihtoasi:

Miksi hakea yrityslaina ilman vakuuksia?

Yrityslainaa ilman vakuuksia haetaan normaalisti sellaisessa tapauksessa, kun yritys tarvitsee rahoitusta nopealla aikataululla, eikä pitkäkestoisiin lainaneuvotteluihin ole aikaa. Mikäli lainatarve ei ole akuutti, kannattaa myös vakuudellisen yrityslainan mahdollisuus ja hintataso selvittää. Vakuudetonta yrityslainaa on kuitenkin mahdollista hakea nopeasti netin välityksellä, ilman sen kummempaa vaivannäköä.

yrityslaina ei vakuuksia

Kun haet yrityslainaa ilman vakuuksia, on hyvä ymmärtää lainan ehdot ja hinnat. Nämä on helppoa selvittää yhdessä valitsemasi rahoitusyhtiön kanssa. Ole rohkeasti yhteydessä asiakaspalveluun, kun sinulla on vaikeuksia sopivan lainan löytämisessä.

Mihin ilman vakuuksia haettava yrityslaina sopii?

Yrityslaina ilman vakuuksia sopii useisiin tarkoituksiin, riippuen yrityksen tarpeista ja tavoitteista. Seuraavassa muutamia tyypillisiä käyttökohteita:

 1. Käyttöpääoman kasvattaminen: Tämä voi olla tarpeen, jos yritys haluaa esimerkiksi kasvattaa varastojaan, palkata lisää työntekijöitä tai maksaa ajankohtaisia laskuja.
 2. Investoinnit: Yrityslaina voi mahdollistaa investoinnit uuteen teknologiaan, laitteisiin, toimitiloihin tai muihin tarvittaviin resursseihin, jotka voivat auttaa yritystä kasvamaan ja kehittymään.
 3. Tuotekehitys ja innovaatiot: Lainarahoitus voi auttaa yritystä panostamaan tuotekehitykseen ja innovaatioihin, esimerkiksi kehittämällä uusia tuotteita tai parantamalla olemassa olevia.
 4. Markkinointi ja mainonta: Ilman vakuuksia haettava yrityslaina voi antaa yritykselle mahdollisuuden tehostaa markkinointiaan, esimerkiksi lanseeraamalla uusia mainoskampanjoita tai parantamalla digitaalista näkyvyyttä.

Jokaisen yrityksen tarpeet ovat ainutlaatuisia, joten on tärkeää harkita huolellisesti, miten lainarahoitus parhaiten tukee yrityksen tavoitteita ja strategiaa.

Mitä omavelkainen takaus tarkoittaa?

Omavelkainen takaus on rahoitusalan termi, joka viittaa takaajan sitoumukseen maksaa velallisen velka, mikäli velallinen itse ei kykene sitä maksamaan. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että omavelkaisen takauksen antaja ottaa saman taloudellisen vastuun lainasta kuin lainan ottajakin. Tämä on erityisen merkittävää, sillä takauksen antajan oma taloudellinen tilanne voi heikentyä, jos lainanottaja ei pysty hoitamaan velvoitteitaan.

Lainan takauksen myötä takaaja sitoutuu maksamaan lainan kokonaisuudessaan, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Tämän vuoksi omavelkaisen takauksen antaminen on päätös, joka tulee aina harkita huolellisesti.

Mitä olisi hyvä ymmärtää yrityslainan hinnasta ja ehdoista?

Yrityslainan hintaan ja ehtoihin liittyy useita tekijöitä, jotka jokaisen yrityksen on hyvä ymmärtää ennen lainan hakemista. Seuraavassa on joitakin keskeisiä näkökohtia:

 1. Korko: Korko on yleensä ensimmäinen asia, johon yritykset kiinnittävät huomiota. Korko on pääasiallinen kustannus lainan ottamisessa, ja se voi olla kiinteä tai vaihtuva. Yrityslainan koron määrää usein yrityksen taloudellinen tilanne, lainan määrä ja laina-aika.
 2. Muut kulut: Lisäksi lainaan voi liittyä muita kuluja, kuten järjestelypalkkio, toimitusmaksu tai muut hallinnolliset maksut. On tärkeää ymmärtää nämä maksut, koska ne voivat vaikuttaa merkittävästi lainan kokonaiskustannuksiin.
 3. Maksuaika: Maksuaika on aika, jonka kuluessa laina on maksettava takaisin. Maksuajan pituus voi vaikuttaa kuukausittaiseen lyhennykseen sekä lainan kokonaiskustannuksiin. Yleensä pidempi maksuaika tarkoittaa pienempiä kuukausittaisia maksueriä, mutta suurempaa kokonaiskustannusta korkojen vuoksi.
 4. Ehdot: Lainan ehdot voivat sisältää monenlaisia tekijöitä, kuten esimerkiksi erityiset maksusuunnitelmat, mahdollisuuden maksaa laina takaisin etuajassa ilman lisäkustannuksia tai vaatimukset yrityksen taloudellisen tilanteen seurannasta.

On tärkeää, että yritys ymmärtää kaikki nämä tekijät ennen lainan hakemista, sillä ne vaikuttavat paitsi yrityksen kykyyn maksaa laina takaisin, myös yrityksen taloudelliseen tilanteeseen lainan aikana ja sen jälkeen. Yrityksen on suositeltavaa keskustella lainan hinnasta ja ehdoista rahoituslaitoksen kanssa ja tarvittaessa konsultoida ulkopuolista talousneuvojaa.

Miten löydän hyvän yrityslainan ilman vakuuksia?

Edullinen yrityslaina on helppoa löytää, kun suorittaa huolellisen vertailun ennen päätöksen tekoa. Voit suorittaa vertailun itse, hakemalla yrityslainaa useista rahoitusyhtiöistä. Tämä voi kuitenkin olla aikaa vievä prosessi, jolloin kilpailutuspalvelu voi olla hyvä apu. Bisnesraha.fi kilpailuttaa puolestasi yli kymmenen rahoitusyhtiötä, jolloin voit saada pienellä vaivalla useita lainatarjouksia joista valita. Palvelun käyttäminen on ilmaista ja se ei sido sinua minkään lainan ottamiseen.

Mitä riskejä yrityslainassa on ilman vakuuksia?


Vaikka yrityslaina ilman vakuuksia tarjoaa yrityksille joustavuutta ja mahdollisuuden saada rahoitusta ilman omaisuuden asettamista vakuudeksi, se sisältää myös omat riskinsä. Näitä riskejä ovat:

 1. Korkeammat korot: Vakuudettomat lainat ovat rahoituslaitoksille riskialttiimpia, koska niillä ei ole vakuuksia, joihin turvautua, jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin. Tämän vuoksi vakuudettomien lainojen korot voivat olla korkeampia kuin vakuudellisten lainojen.
 2. Tiukemmat takaisinmaksuehdot: Vakuudeton yrityslaina voi sisältää tiukempia takaisinmaksuehtoja, kuten lyhyempiä maksuaikoja tai suurempia kuukausittaisia maksueriä.
 3. Takausvastuu: Kuten aiemmin mainittu, vakuudeton yrityslaina vaatii usein omavelkaisen takauksen. Tämä tarkoittaa, että takaaja on henkilökohtaisesti vastuussa lainan takaisinmaksusta, jos yritys ei pysty maksamaan.
 4. Vaikutus luottoluokitukseen: Jos yritys ei pysty maksamaan lainaa takaisin, se voi vaikuttaa negatiivisesti yrityksen luottoluokitukseen. Tämä voi tehdä tulevista lainoista kalliimpia tai vaikeuttaa uuden rahoituksen saamista.

On siis tärkeää, että yritykset harkitsevat huolellisesti omia taloudellisia olosuhteitaan ja arvioivat riskejä ennen vakuudettoman lainan ottamista. Etenkin pienet ja keskisuuret yritykset, joilla ei ole suurta likviditeettiä, saattavat olla erityisen haavoittuvaisia näille riskeille.

Yhteenveto

Yrityslaina ilman vakuuksia tarjoaa yrityksille nopean ja vaivattoman tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin, kuten investointeihin, käyttöpääoman kasvattamiseen tai markkinointiin. Vaikka vakuuksia ei tarvita, lainan myöntäminen edellyttää usein omavelkaisen takauksen, jossa takaaja ottaa henkilökohtaisen vastuun lainasta.

Lainan hinta ja ehdot ovat tärkeitä huomioon otettavia tekijöitä, joihin kuuluvat korko, muut kulut, maksuaika ja lainan ehdot. Vaikka vakuudeton yrityslaina tarjoaa joustavuutta, se sisältää myös riskejä, kuten korkeammat korot, tiukemmat takaisinmaksuehdot, takausvastuun ja vaikutuksen yrityksen luottoluokitukseen. On suositeltavaa, että yritykset harkitsevat huolellisesti näitä tekijöitä ja arvioivat riskejä ennen vakuudettoman lainan ottamista.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tarkoitetaan yrityslainalla ilman vakuuksia?

Yrityslaina ilman vakuuksia tarkoittaa lainaa, joka ei vaadi reaalivakuuksia, kuten kiinteistöä tai muita fyysisiä omaisuuksia. Laina myönnetään yrityksen maksukyvyn, liiketoiminnan suunnitelman ja muiden taloudellisten tekijöiden perusteella.

Mitä riskejä liittyy yrityslainaan ilman vakuuksia?

Riskejä ovat esimerkiksi korkeammat korot, tiukemmat takaisinmaksuehdot, takausvastuu sekä mahdollinen negatiivinen vaikutus yrityksen luottoluokitukseen, jos lainaa ei pystytä maksamaan takaisin.

Mihin yrityslaina ilman vakuuksia yleensä käytetään?

Yrityslaina ilman vakuuksia voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, kuten käyttöpääoman kasvattamiseen, investointeihin, tuotekehitykseen ja innovaatioihin tai markkinointiin ja mainontaan. Lainan käyttö riippuu yrityksen yksilöllisistä tarpeista ja tavoitteista.

Bisnesraha.fi on suomalainen palvelu, joka auttaa lainanhakijaa löytämään parhaan lainatarjouksen.

Alan asiantuntijana, pyrimme aina läytämään asiakkaalle parhaan ratkaisun.

Yleistä

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.

Muuta evästeasetuksia

[email protected]

Tuki ma-pe 9-16