Lainaa yritykselle

Lainaa yritykselle voi hakea netistä tai tavallisesta pankista. Lainatarjousten vertailu on olennainen osa prosessia, mutta voi viedä paljon kallisarvoista aikaa. Netissä toimivat kilpailutuspalvelut hoitavat vertailun puolestasi ja listaavat yrityslainat helposti ymmärrettävään muotoon. Yrityslainojen kilpailuttaminen on järkevää tehdä, koska muuten saattaa valita ylihintaisen vaihtoehdon.

Hae lainaa yritykselle

Kilpailuta ja vertaile yrityslainat nopeasti. Tarjouksien katsominen ei velvoita mihinkään.

 Maksuton  Ei sido mihinkään

Tavoita kumppaneidemme kautta mm.

Yrityslaina

 Maksuton  Ei sido mihinkään

 Maksuton Ei sido mihinkään

Arvioi liikevaihtoasi:

Lainaa yritykselle netistä

Kun haet lainaa yritykselle, voi useiden vaihtoehtojen tulva tuoda päänvaivaa päätöksentekoon. Netin avulla on kuitenkin kätevää hakea yrityslainaa useista rahoitusyhtiöistä. Kun saat tarjouksia eri yrityksiltä, voit tutustua niiden ehtoihin ja hintoihin. Muista kuitenkin suorittaa huolellinen kilpailutus, jotta löydät parhaiten yrityksellesi sopivan vaihtoehdon.

lainaa yritykselle

Vakuudettomia yrityslainoja on haettavissa muutamista tuhansista aina satoihin tuhansiin euroihin asti. Maksuaikaa tarjotaan normaalisti yhdestä kuukaudesta jopa muutamaan vuoteen. Yrityslainat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta tarkoitettu vain lyhytaikaiseen rahoitustarpeeseen, joten ylimääräistä laina-aikaa ei kannata ottaa.

Muista vertailla, kun haet lainaa yritykselle

Bisnesraha.fi kilpailutuspalvelu välittää lainahakemuksesi yhdellä kertaa yli kymmennelle rahoitusyhtiölle ja pankille, jotka kilpailevat asiakkuudestasi. Voit saada hyvän lainatarjouksen pienellä vaivalla, koska sinun ei tarvitse täyttää useita lainahakemuksia. Palvelun käyttäminen on maksutonta, eikä tarjouksien katsominen velvoita sinua mihinkään. Voit siis ottaa lainaa yrityksellesi vain, jos löydät itseäsi miellyttävän lainatarjouksen.

Lainan hakeminen ja vaatimukset

Yrityslainaa hakiessa on tärkeää ottaa huomioon tietyt vaatimukset. Tavallisesti pankit ja rahoitusyhtiöt edellyttävät, että yrityksellä on olemassaoleva toiminta ja vähimmäisikä, kuten vähintään yksi vuosi. Lisäksi liikevaihto vaikuttaa lainanhakijan mahdollisuuksiin, ja hyvä luottokelpoisuus on tärkeä tekijä lainan saamisessa.

Joissain tapauksissa liiketoimintasuunnitelma tai muut dokumentit voivat olla tarpeen. On tärkeää tutustua huolellisesti kunkin lainantarjoajan vaatimuksiin ja varmistaa, että yritys täyttää ne ennen lainahakemuksen jättämistä.

Lainaehtojen vertailu

Lainaehtojen vertailu on tärkeää, kun haetaan lainaa yritykselle. Korkoprosentti on yksi keskeisimmistä vertailukohteista. Alhaisempi korko tarkoittaa yleensä pienempiä kokonaiskustannuksia. On myös tärkeää tarkistaa lainan takaisinmaksuaika, sillä lyhyempi maksuaika voi aiheuttaa suurempia kuukausierävelvoitteita, mutta pitkä maksuaika voi johtaa suurempiin kokonaiskustannuksiin.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisiin lisäkuluihin, kuten avaus- tai tilinhoitomaksuihin, ja selvittää, onko mahdollista neuvotella joustavista maksuehdoista. Vertailun avulla löytyy lainaehtoihin sopiva vaihtoehto, joka vastaa yrityksen tarpeita ja taloudellista tilannetta parhaiten.

Vakuudelliset ja vakuudettomat lainat

Yrityslainoja on saatavilla sekä vakuudellisina että vakuudettomina vaihtoehtoina. Vakuudellisessa lainassa yritys tarjoaa lainan vakuudeksi omaisuutta, kuten kiinteistön tai ajoneuvon. Vakuudelliset lainat voivat tarjota suurempia lainasummia ja alhaisempia korkoja.

Vakuudettomissa lainoissa ei tarvita erillisiä vakuuksia, ja lainapäätös perustuu pääasiassa yrityksen taloudelliseen tilanteeseen ja takaisinmaksukykyyn. Vakuudettomat lainat ovat nopeampia saada, mutta niissä voi olla korkeampia korkoja. On tärkeää arvioida oman yrityksen tarpeita ja riskinsietokykyä valitessaan vakuudellisen tai vakuudettoman lainan.

Lainan hakemisprosessi

Lainan hakemisprosessi yritykselle voi vaihdella hieman eri lainantarjoajien välillä, mutta yleisesti ottaen se sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Valmistelu: Ennen lainan hakemista on hyvä tehdä valmisteluja. Tarkista yrityksen taloudellinen tilanne, varmista että tarvitset lainaa ja määrittele lainan tarkoitus ja tarvittava lainasumma.
 2. Lainantarjoajan valinta: Tutki eri lainantarjoajien tarjontaa ja vertaile heidän lainaehtojaan, korkojaan, takaisinmaksuaikojaan ja muita palveluita. Valitse lainantarjoaja, joka parhaiten vastaa yrityksesi tarpeita.
 3. Hakemuksen täyttö: Täytä lainahakemus valitsemasi lainantarjoajan verkkosivuilla tai muulla sovitulla tavalla. Täytä tarvittavat tiedot huolellisesti ja tarkista hakemuksen oikeellisuus ennen sen lähettämistä.
 4. Liitteiden toimittaminen: Joissain tapauksissa lainantarjoaja voi pyytää liitteitä vahvistamaan yrityksen taloudellista tilannetta, kuten tilinpäätöstietoja, tuloslaskelmia tai liiketoimintasuunnitelman. Toimita pyydetyt liitteet lainantarjoajalle.
 5. Lainapäätös: Lainantarjoaja arvioi hakemuksesi ja tekee lainapäätöksen. Päätös voi tulla nopeasti tai kestää muutaman päivän riippuen lainantarjoajasta. Jos lainapäätös hyväksytään, saat lainatarjouksen.
 6. Lainasopimuksen allekirjoitus: Jos hyväksytään lainatarjous, allekirjoita lainasopimus. Lue sopimus huolellisesti ja varmista, että ymmärrät kaikki ehdot ja velvoitteet ennen allekirjoittamista.

Muista, että tämä on yleinen kuvaus lainan hakemisprosessista, ja jokainen lainantarjoaja voi vaatia hieman erilaisia vaiheita tai dokumentteja. On tärkeää lukea ja seurata tarkasti lainantarjoajan antamia ohjeita ja tarvittaessa kysyä selvennystä heiltä suoraan.

Lainan käyttötarkoitus

Yrityslainaa voi käyttää moniin eri tarkoituksiin, ja käyttötarkoitus voi vaikuttaa myös lainan ehtoihin. Tässä muutamia yleisiä lainan käyttötarkoituksia:

 1. Liiketoiminnan laajentaminen: Lainaa voi käyttää yrityksen kasvun tukemiseen, uusien markkinoiden valtaamiseen, tuotevalikoiman laajentamiseen tai uuden toimipisteen avaamiseen.
 2. Investoinnit: Lainaa voidaan käyttää investointeihin, kuten uusien laitteiden, koneiden tai teknologisten ratkaisujen hankintaan, joiden avulla yrityksen tehokkuutta ja kilpailukykyä voidaan parantaa.
 3. Käyttöpääoman kattaminen: Yrityslainaa voi ottaa käyttöpääoman tarpeisiin, kuten varaston täydentämiseen, maksuvalmiuden ylläpitämiseen tai kausivaihteluiden tasaamiseen.
 4. Yritystoiminnan vakiinnuttaminen: Laina voi auttaa yritystä selviytymään vaikeasta taloudellisesta tilanteesta tai toiminnan käynnistämisessä, kuten uuden yrityksen perustamisessa.
 5. Hankkeet ja projektit: Lainaa voidaan käyttää tiettyjen hankkeiden tai projektien rahoittamiseen, kuten tutkimus- ja kehitystyöhön tai markkinointikampanjoihin.

On tärkeää määritellä tarkasti lainan käyttötarkoitus ja suunnitella sen takaisinmaksu yrityksen taloudellisen tilanteen ja tarpeiden perusteella. Lainantarjoajat voivat myös asettaa tiettyjä rajoituksia tai vaatimuksia lainan käyttötarkoitukselle, joten on hyvä tutkia eri lainantarjoajien ehdot ja valita sellainen, joka sopii parhaiten yrityksen tarpeisiin ja tavoitteisiin.

Riskien hallinta

Riskien hallinta on olennainen osa yrityslainan hakemista ja takaisinmaksua. Tämä voidaan saavuttaa huolellisella suunnittelulla, jossa arvioidaan lainan vaikutusta yrityksen talouteen ja takaisinmaksukykyyn. Luotonhallinta on tärkeää, joten on tärkeää seurata tarkasti rahavirtaa ja noudattaa takaisinmaksuaikataulua.

Riskien pienentäminen voidaan saavuttaa asianmukaisten vakuutusten ja varasuunnitelmien avulla. Tarvittaessa kannattaa hakea asiantuntija-apua riskien arvioinnissa ja hallinnassa.

Yhteenveto

Yrityslainaa voi hakea netistä tai tavallisesta pankista. On tärkeää vertailla eri lainatarjouksia, jotta löytää parhaiten yritykselle sopivan vaihtoehdon. Netissä toimivat kilpailutuspalvelut voivat auttaa vertailussa ja listaavat yrityslainat helposti ymmärrettävään muotoon. Lainaa voi hakea sekä vakuudellisena että vakuudettomana vaihtoehtona, ja niiden välillä on eroja kuten lainasumman suuruus ja korkotasot.

Lainan käyttötarkoitus voi vaihdella liiketoiminnan laajentamisesta investointeihin tai käyttöpääoman kattamiseen. Riskien hallinta on tärkeää, ja siihen sisältyy huolellinen suunnittelu, luotonhallinta, riskien pienentäminen vakuutusten avulla sekä tarvittaessa asiantuntija-apu. Tarkka riskien hallinta auttaa varmistamaan, että yrityslaina palvelee yrityksen tarpeita ja takaisinmaksu sujuu suunnitellusti.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä kannattaa ottaa huomioon yrityslainaa hakiessa?

Yrityslainaa hakiessa on tärkeää tarkastella lainaehtoja, kuten korkotasoa, takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia lisäkuluja, sekä varmistaa yrityksen kyky selviytyä lainan takaisinmaksusta.

Mikä on ero vakuudellisen ja vakuudettoman yrityslainan välillä?

Vakuudellinen laina edellyttää yrityksen tarjoavan omaisuutta, kuten kiinteistön tai ajoneuvon, lainan vakuudeksi, kun taas vakuudettomassa lainassa ei tarvita erillisiä vakuuksia.

Miksi riskien hallinta on tärkeää yrityslainan hakemisessa?

Riskien hallinta auttaa yritystä suunnittelemaan takaisinmaksua ja varmistamaan, että laina ei aiheuta liiallista taloudellista painetta. Se sisältää luotonhallinnan, riskien pienentämisen, kuten vakuutusten hankkimisen, ja mahdollisen asiantuntija-avun riskien arvioinnissa ja hallinnassa.

Bisnesraha.fi on suomalainen palvelu, joka auttaa lainanhakijaa löytämään parhaan lainatarjouksen.

Alan asiantuntijana, pyrimme aina läytämään asiakkaalle parhaan ratkaisun.

Yleistä

Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.

Muuta evästeasetuksia

[email protected]

Tuki ma-pe 9-16